Lima

Min andra ponny heter Lima, och är Latinas halvsyster. Även henne har vi haft sen hon föddes, 6/6-12. Hon är alltså 1,5 år i dagens läge. Hur stor hon blir vet vi inte riktigt än, men jag tror att hon kommer bli mindre än Latina. De två har annars väldigt mycket gemensamt, även Lima är fux, de har samma mängd av de olika raserna i sig(50% halvblod, 25% welsh, 25%engelskt fullblod), och de är båda två väldigt människovänliga och kelna. 
Lima har skjuten stjärn och två strumpor. Hon är väldigt säker i sig själv och kommer nog bli lika bestämd som storasyrran när hon ska börja ridas. ;) 
Men Lima är även, liksom sin mor, väldigt bestämd mot de andra hästarna. Även om hon är yngst, och därmed får många tillsägelser av de andra, så är hon mycket mer trotsig än Latina någonsin har varit.
Där Latina gått undan och låtit de andra hästarna bestämma, vill Lima vara med och bestämma om saken, så att säga. ;)
När hon föddes var hennes senor i frambenen för korta, vilket innebar att hon inte kunde sträcka ut benen ordentligt och gick "på tå". De första veckorna stretchade vi hennes ben flera gånger om dagen för att räta ut dem, hon fick även gå till veterinär/hovslagare och få en speciell sko på höger fram för att vinklarna i knä osv skulle bli rätt. Allt detta ledde till att hon tidigt blev väldigt människokär och hon har sedan dess varit lätthanterlig i det mesta. Fram tills hon för ett tag sedan insåg att hon kanske kan ifrågasätta hanteringen...
Men idag är hennes ben så gott som "normala", och igår sa vår hovslagare att hennes hovar äntligen började se ut som på en riktig häst! ;) 
En bild på när hon var lite, här ser man hur hon nästan går på tå.
 
/VendelaNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

chikisen.blogg.se

Häst. Hund. Skola. Allt.

RSS 2.0